Mijn ervaring van 3 maanden stage lopen bij Junior Argonauts

Hey! Mijn naam is Raymond Vandenameele ik ben 21 jaar en woon in Landskouter, een boerendorpje dicht bij Gent. Ik studeer Idea & Innovation management aan de Erasmus hogeschool Brussel Als hobby’s doe ik voornamelijk veel sporten namelijk: basketbal, voetbal, lopen en fietsen. Andere hobby’s van mij zijn kamerplanten verzamelen, boeken lezen, muziek luisteren, videogames spelen en meubels maken.

Hoe ben je bij Junior Argonauts terecht gekomen?
Ik ben terecht gekomen bij Junior Argonauts bij mijn zoektocht voor een stageplek die mij interesseerde, ik zocht naar iets wat ondernemerschap ondersteunde en dit vanaf een jonge leeftijd. Hier past Junior Argonauts natuurlijk perfect in!

Wat waren de leukste momenten van je stage?
Op informeel vlak, de wekelijkse (online) bijeenkomsten met het team en het samenwerken met andere stagiairs, en ook dat ik een creëer je eigen gamekamp ben mogen gaan begeleiden.
Op formeel vlak vond ik het implementeren van nieuwe tools of manieren van werken het meest motiverend en leuk, zien dat je een verschil maakt op het bedrijf is altijd aangenaam.

Wat waren de minder leuke kanten van je stage?
De spijtige zaak dat ik mijn collega’s enkel vanachter hun camera heb gezien, in mijn vorige stage heb ik veel geleerd over het bedrijf door er gewoon ter plekke te zijn, wat ik nu niet kan en dus veel informatie over Junior Argonauts misloop, en natuurlijk is het een stuk leuker als je je collega’s in het echt kan zien :).

Wat heb je bijgeleerd?
Ik heb vooral veel geleerd over de skill dat planning van taken inhoudt, een zwaktepunt voor mij waar dat ik samen met mijn stagementor Karolien heb op gefocust.
Het nut van een uitgebreid netwerk hebben werd voor mij ook zeer snel duidelijk, je kunt heel veel zaken sneller oplossen als je de juiste mensen kent.

Mocht je in de tijd teruggaan naar het begin van je stage wat zou je anders doen?
Het sneller durven zeggen dat ik vastzit met een taak, ik probeerde veel te veel zelf zaken op te lossen die direct konden opgelost worden mocht ik hulp gevraagd hebben.
Het is soms goed om niet alles zelf te willen doen!

Wat wens je de organisatie toe voor de toekomst?
Ik hoop dat ze zoveel mogelijk kunnen uitbreiden en zo nog meer jongeren de ondernemingszin kunnen bijbrengen.

Heeft Junior Argonauts iets getriggerd mbt toekomstige studie-/beroepskeuze/levenskeuze, indien ja, wat is je volgende stap in studie/beroep?
Ze hebben ervoor gezorgd dat ik zie waar mijn sterktes zijn en punten waar ik nog op kan verbeteren, specifieke beroepskeuzes of studiekeuzes hebben ze niet echt beïnvloed omdat ik nog volop aan het keuzeproces bezig ben.

Hoe vind je dat Junior Argonauts omgaat met stagairs?
Voor mij was dit de perfect omgang, namelijk een zeer losse omgang, waar je zelf grotendeels bepaald wat je wilt en gaat doen.

En tenslotte, heb je tips voor toekomstige stagiairs?
Ik zou zeggen als je moeite hebt met je aan deadlines te houden omdat je niet ”gecontroleerd” wordt, maak dan een dagelijkse planning voor jezelf en werk deze af zonder excuses. Als je strikt bent met jezelf zal je je veel minder gestrest voelen.