Onze ervaring bij Junior Argonauts

Wij, Mona en Manon, hebben onze laatste week stage bij Junior Argonauts achter de rug. In totaal hebben we 6 weken een duostage gevolgd. Karolien, coördinator van Junior Argonauts en ook onze stagementor hebben ons doorheen deze verrijkende periode gegidst. 

De eerste week lag onze focus vooral op het leren kennen van de organisatiecultuur. In tijden van corona was dit niet altijd even makkelijk, maar iedereen heeft ons met open armen ontvangen. Gelukkig kennen wij elkaar al héél lang en konden we samenwerken in de tapijtenwinkel van Mona haar papa. We hebben er een beetje onze office van gemaakt. :-) Jammer genoeg werd Manon positief getest op Covid-19 en hebben we twee weken apart moeten werken. Dit zorgde voor een dipje in de motivatie, maar gelukkig konden we hiervoor wel terecht bij Karolien en was ze heel understanding. Ze zocht mee naar een oplossing en gaf ons een duwtje in de rug. De laatste week zaten we weer boordevol energie! Er waren ook nog twee andere stagiaires, we konden altijd bij elkaar terecht voor vragen en hulp. 

desk hours @ the office (Belmarmo, Meise)

We hadden nog nooit van Junior Argonauts gehoord, maar vanaf we de VZW beter leerden kennen waren we meteen onder de indruk. Jammer genoeg zijn wij te oud om deel te nemen aan de kampen, maar wij doen zeker een warme oproep aan jongeren tussen 11 en 18 jaar om Junior Argonauts eens te checken. De kampen zijn niet zoals een doorsnee zomerkamp, ze hebben veel meer te bieden. Zo krijgen je ondernemersskills een boost en oefen je tegelijkertijd je passie uit. 

Tijdens onze stage hebben we veel bijgeleerd. We leerden met nieuwe platformen werken zoals Sender, Trello en Signal én we hebben onze IT- skills extra kunnen inzetten om de website en de infobrochure een nieuw jasje te geven. 

Het was onze eerste duik in het echte bedrijfsleven. Een mooie eerste ervaring die we nooit zullen vergeten. We willen Karolien bedanken om ons vrij te laten denken en naar onze ideeën te luisteren. Het was altijd een fijne samenwerking. De laatste 2 weken heeft Freya het Junior Argonauts team aangevuld als rechterhand van Karolien. Ook willen wij haar bedanken voor het delen van haar visies. 

Written by Mona & Manon