Onze jongeren hebben jullie steun nodig

Al vijf jaar geven wij met Junior Argonauts ondernemende én (onder)zoekende jongeren een duwtje in de rug. In die vijf jaar zijn we enorm gegroeid, in aantal jongeren dat we bereiken, maar ook in aantal projecten dat we opzetten. En daarom hebben we nu zelf een duwtje nodig, van jullie. Via een aantal crowdfunding-projecten proberen we de werkingsmiddelen van onze vzw uit te breiden.
Het Jongerencollectief JEZ (de vroegere rode neuzen actie) lanceert dit voorjaar een geldinzamelactie voor jongerenorganisaties die hen een warm hart toedraagt. Daarbij krijgt JEZ steun van radiozender Q-Music, HLN, VTM en Belfius. Ook Junior Argonauts heeft acht projecten ingediend waarvoor je centjes kan storten. Alle centjes die we binnenhalen worden verdubbeld door het jongeren collectief JEZ. Doordat wij (nog niet) erkend zijn als een landelijke jeugdvereniging en dus (nog niet) structureel gesubsidieerd worden, ondernemen wij deze acties.

1. Modekampen steken de grens over

Al vijf jaar organiseren wij kampen voor fashionista’s die zelf iets willen opstarten in de mode-industrie. De focus ligt tijdens deze kampen zeer sterk op circulaire economie, omdat we af willen van het vervuilende imago dat de modesector heeft. In Nederland staan ze veel verder op het gebied van duurzame mode. Daarom willen we onze mode-jongeren kennis laten maken met de meest innovatieve winkels en modebedrijfjes in Amsterdam. Wil jij deze reis financieel toegankelijk houden voor álle jongeren met een hart voor duurzame mode? Neem dan hier een kijkje.

2. Community Week

Jongeren laten voelen hoe tof het is om iets te doen voor anderen. Dat is wat we willen bereiken met onze Community Week. De hele week steken we met een toffe bende de handen uit de mouwen voor een goed doel. Samen groenten oogsten op een bio-boerderij, samen gebouwen opknappen, koken voor mensen die het moeilijker hebben… Zoals bij alle kampen van Junior Argonauts gaat dat gepaard met een flinke dosis plezier. Met creatieve workshops willen we de jongeren ook uitdagen, en het community-gevoel aanwakkeren. Wil jij deze actie steunen? Dat kan hier.

3. Hackaton around the schools

Junior Argonauts plant een invasie op de Vlaamse scholen: we laten de jongeren uit het vijfde en zesde middelbaar drie dagen nadenken over vijf maatschappelijk relevante cases. Die krijgen we van de school zelf, de gemeente, of een bedrijf uit de buurt. Hoe kunnen we de schoollunch gezonder en duurzamer maken? Hoe ziet de ideale chillplek voor jongeren in de stad eruit?… Het resultaat van de hackaton stellen de jongeren voor aan de vraagsteller, zodat die met de aanbevelingen aan de slag kan gaan. Vind je dit een tof idee? Steunen kan hier.

4. Van droom tot businessplan

Na vijf jaar Ondernemerskampen organiseren is het time for the next step! Junior Argonauts wil ondernemende jongeren helpen bij het opstarten van hun eigen business. Samen trekken we er een week op uit om onze Ondernemingsdroom te onderzoeken. Wat zijn de sterktes van ons plan, waar zitten de valkuilen, en wat willen we de komende jaren bereiken? Tijdens deze week proberen we van een idee tot een concreet businessplan te komen. We willen deze projectweek toegankelijk maken voor álle jongeren met een tof ondernemingsplan, ook zij die het financieel moeilijker hebben. Wil jij daarbij helpen? Kijk dan eens hier.

5. Community Day

Junior Argonauts heeft op vijf jaar tijd een mooie community uitgebouwd van bedrijven, jongeren, partners, experts en monitoren. Graag willen we deze toffe bende één dag per jaar engageren om zich in te zetten voor een Community Day. Die dag werken we aan het verder versterken van onze organisatie, én doen we een activiteit voor het goede doel. De community mag zelf het goede doel kiezen waarvoor we ons inzetten, en ook de cases waaraan we die dag gaan werken. Wil jij deze actie graag steunen? Dat kan hier.

6. Mijn duurzame stad

Veel jongeren liggen wakker van de klimaatproblemen, en zoeken een manier om hier mee om te gaan. Junior Argonauts wil samen met hen een optimistische toekomst creëren, waar impact centraal staat. In samenwerking met steden en gemeenten dagen we deze jongeren uit om na te denken over hun duurzame stad, tijdens een hackathon van drie dagen in het mooie Cadzand. Na deze driedaagse komen beleidswerkers luisteren naar de input van de Next Generation. Dit project steunen kan hier

7. Monitoren Tweedaagse

Junior Argonauts biedt een tweedaagse opleiding aan voor toekomstige monitoren. Hoe ga je om met kwetsbaarheden van jongeren? Hoe kan je hun talenten ontdekken en mee helpen ontwikkelen?… We geven deze opleiding aan de monitoren die meegaan op onze kampen, maar ook monitoren van andere jeugdorganisaties kunnen zich inschrijven. Zo verwerven alle monitoren in spe de skills om jongeren in contact te leren staan met hun talenten, ondernemerszin en creativiteit. Wil jij onze monitoren een duwtje in de rug geven? Dat kan hier

8. Kwetsbare jongeren zijn welkom

Al vijf jaar wakkeren we het vuur aan bij jonge mensen met een hart voor mode, robotica, bloggen, gamen,… tijdens onze Ondernemerskampen. Om álle jongeren de kans te geven om hun talenten en interesses te ontwikkelen, mogen jongeren die het niet breed hebben gratis met ons mee op kamp. Wil jij er mee voor zorgen dat we dat kunnen blijven doen? Doe dan hier een gift voor dit project. Naast de projecten op de site van JEZ, hebben we nog een ander project waarvoor we centen inzamelen.

9. Een nieuw lokaal voor vzw Jong

Voor de vzw Jong gaat Junior Argonauts een nieuwe chillplek inrichten aan het Keizerspark in Gent. We gaan dat doen voor en mét de jongeren, zodat zij inspraak krijgen in hoe hun ideale ruimte eruit ziet. Maar het is ook de bedoeling dat ze samen, als groep, de handen uit de mouwen steken om hun droomplek te organiseren. Wij van Junior Argonauts gaan dit hele proces begeleiden, en daar hebben we voldoende middelen voor nodig. Heb jij een hart voor dit project? Steun dit project via deze link.