Oproep: Junior Argonauts zoekt vrijwilligers

Al vijf jaar organiseert Junior Argonauts Ondernemerskampen voor jongeren. In die periode zijn we enorm gegroeid en daar zijn we natuurlijk trots op. Maar dat betekent ook dat er steeds meer werk is om onze vzw goed te laten draaien, en daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Wij zijn op zoek naar mensen die voor een correcte vrijwilligersvergoeding hun kennis, talent of handen willen inzetten om onze vzw te helpen, en de jongeren die we bereiken. Wellicht denk je hierbij spontaan aan kookouder spelen op kampen, of rondrijden met materiaal. En ja, we hebben logistieke krachten nodig. Onder meer. Maar de zaken waarvoor we vrijwilligers kunnen gebruiken, zijn veel uiteenlopender dan je ooit zou vermoeden.
Een paar voorbeelden:

*Social media: we kunnen altijd mensen gebruiken die onze Instagram op orde houden, blogpost schrijven, onze site up to date houden,…

*Tik Tok en Snapchat: Ben jij goed in het maken van grappige, boeiende of wervende filmpjes? Dan ben jij misschien wel de Tik Tok & Snapchat-beheerder die wij zoeken!

*Opstart en afsluiten van een kamp: Het begin en het einde van een kamp zijn telkens drukke, emotionele, wat chaotische momenten. We kunnen altijd mensen gebruiken die dat wat in goede banen leiden, het verhaal van Junior Argonauts vertellen aan de nieuwkomers…

*Jongeren inspireren: Zoals jullie wel weten, staat Junior Argonauts voor ondernemerschap stimuleren, kwetsbaarheid bespreekbaar maken, talenten ontdekken, veerkrachten versterken,…
We staan steeds te springen om mensen die bezig zijn met maatschappelijk relevante thema’s, veerkracht, ondernemerschap, jezelf leren kennen,… een podium te geven om onze jongeren iets bij te leren. Denk maar aan een inspiratiesessie tijdens een kamp, monitoren begeleiden,…
Heb je een voorstel, laat het ons dan zeker weten!

*Logistiek: Op al onze kampen hebben we veel materiaal nodig, en dat moet daar geraken. Mensen die kunnen rijden, of een krak zijn in het reorganiseren van ons magazijn: we need you!

*Ambassadeurs: we zoeken mensen die onze vzw door en door kennen, volledig achter onze werking staan, en ons willen verkopen aan de buitenwereld. Door naar netwerkevents te gaan in onze naam, en aan iedereen te vertellen hoe tof onze kampen wel zijn. En door de juiste contacten te leggen met organisaties met wie we interessante samenwerkingen kunnen aangaan.

*Community-builders: we zoeken gedreven mensen die evenementen willen uitdenken en organiseren voor onze monitoren en jongeren. Zodat de Junior Argonauts een hechte groep blijven, ook tussen de kampen door.

*Het uitwerken van nieuwe diensten: Heb je een tof idee voor een nieuw Ondernemingskamp, dat je graag zou uitwerken? Of broed je op een idee om jongeren een stem te geven, of hen mee te laten participeren aan het beleid? Wij staat steeds open voor nieuwe ideeën.

*Verkoop: onze projecten voorstellen aan bedrijven, scholen en steden en gemeenten.

*Business Development: meewerken aan nieuwe innovatieve projecten, hiervoor partners zoeken,… Klinkt dit als muziek in je oren? Laat dan zeker van je horen.

*Netwerk opbouwen rond organisaties die werken met kwetsbare jongeren: Bij Junior Argonauts hebben we een budget om kwetsbare jongeren te bereiken. Het zou fijn zijn om te kunnen samenwerken met een organisatie of iemand die ervaring en een uitgebreid netwerk heeft in deze sector.

Dit lijstje is nooit volledig en kan steeds worden aangevuld met leuke initiatieven of handige talenten. Zoals gezegd krijgen onze helpende handen een vrijwilligersvergoeding en wordt alles correct geregeld qua verzekeringen en zo.
Kan jij iets voor ons betekenen? Geef dan zeker een gil!