Vallen en weer doorgaan: kampen Junior Argonauts geven jongeren veerkracht

Veerkracht is één van de belangrijkste eigenschappen die je nodig hebt in het leven. Want iederéén krijgt te maken met moeilijkheden, onzekerheden, gebreken, verlies… De kunst is om daar goed mee om te gaan. Golven zullen er sowieso komen in je leven, maar om niet onderuit te gaan, kan je wel leren surfen…

Geloven in jezelf en weten wat je goed kan. Je omringen met mensen die je graag zien. Doorzettingsvermogen kweken, zodat je niet kopje ondergaat bij de eerste tegenslag, maar er lessen uit trekt en doorgaat.

Ondernemerskampen

Wij bij Junior Argonauts geloven heel sterk in het belang van veerkracht, en zetten daar dan ook al op in tijdens onze Ondernemingskampen. We stimuleren jongeren om initiatief te nemen, hun talenten te ontdekken, en we brengen hun skills bij die ze in hun latere leven kunnen gebruiken.

We leren jongeren hoe ze ideeën kunnen omzetten in concrete actie. Dat het kán en mág: dromen, proberen, zoeken, soms eens mislukken… Want ook mislukken is ok. Je trekt er lessen uit, en leert jezelf beter kennen.

Tijdens onze kampen geven we jongeren ook een stem. Ons Participatiekamp bijvoorbeeld draait helemaal om inspraak. Maar ook in onze andere Ondernemingskampen moeten jongeren een eigen mening vormen, en die verdedigen. Zo leren ze ook dat hun mening niet altijd zal gevolgd worden, maar dat het ok is om op te komen voor wat je denkt, op een respectvolle manier.

Geef ons jouw veerkracht

Omdat we de pijler Veerkracht in onze kampen en tijdens onze dagdagelijkse werking nog verder willen uitbreiden, hebben wij een oproep naar jou: Wat betekent Veerkracht voor jou? En heb je nuttige tips om weerbaarder in het leven te staan, of wat helpt jou daarbij? Laat het ons weten!

Ook willen we graag mensen die in hun leven of werk veel bezig zijn rond veerkracht oproepen om hun kennis en expertise met ons te delen. Misschien kan je onze monitoren helpen om op een juiste manier jongeren te begeleiden bij het vinden van hun talenten, of kan je een inspiratiesessie geven op één van onze kampen… Neem dan zeker contact met ons op.

Wij zoeken trouwens vaak vrijwilligers. Ontdek hier wat jij kan betekenen voor onze jongeren.