Word jij onze nieuwe STEM-expert/coach tijdens de zomer van 2022?

Komende zomer gaan terug tal van Junior Argonauts game- en robotkampen over gans Vlaanderen door! Hiervoor doen we zoals steeds beroep op ons STEM-team van monitoren en experten/coaches zodat we de jongeren van Junior Argonauts een topzomer vol games, robots, creativiteit en plezier kunnen aanbieden!
Elk kamp staan twee STEM-experts paraat om de jongeren aan te leren hoe ze hun eigen game of robot kunnen ontwikkelen. De creativiteit en ideeën van de jongeren spelen de belangrijkste rol bij het maken van de game of robot, zodat zij onbegrensd hun verbeelding kunnen gebruiken en hun droom kunnen waarmaken. Ben jij ook gek op STEM en wil je graag een echte STEM-expert/coach worden die zijn of haar passie kan overbrengen op de jongere generatie? Maak dan kennis met onze STEM-experts/coaches en ontdek hieronder hoe jij ons team kan vervolledigen!

Afbeelding met tekst, binnen, persoon, computer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ontmoet onze STEM-experts/coaches

Elie en Quentin

Van begin af aan vormen Elie en Quentin het dreamteam in de begeleiding van de gamekampen. Niet alleen omdat ze een geweldige tweeling zijn en elkaar daarom perfect aanvullen, maar vooral omdat ze beiden een diepe passie delen voor gamen. Met een diploma in DAE (Digital Arts and Entertainment) op zak, bezitten zij de maximale expertise om de gamers van Junior Argonauts te helpen bij de creatie van hun droomgame. Terwijl Elie zich vooral bezighoudt met de creativiteit en de visuals van games, is Quentin meer gepassioneerd door het programmeerwerk en het creëren van een logische, spannende verhaallijn. Naast het zijn van een topteam in het ontwikkelen van games, zorgen ze altijd voor een flinke dosis aan plezier en enthousiasme!

Raymond

Raymond is een gedreven, veelzijdige jongeman die zonet 3 maanden stage liep bij Junior Argonauts. In het begin van zijn stageperiode werd zijn interesse voor het gamekamp geprikkeld aangezien hij zelf tijdens zijn middelbare schoolstudies heeft geleerd hoe je een game in elkaar steekt. Hij leerde werken met Scratch en dat is nu net het programma waar wij mee te werk gaan tijdens de gamekampen: een match made in heaven. Tijdens zijn eerste gamekamp heeft hij op een korte periode zelf als monitor enorm veel bijgeleerd van zowel de andere experts als de jongeren zelf.

Maxime

Maxime Christiaens, 19 jaar oud, heeft in de zomer van 2021 een aantal robotkampen begeleid. Voor Maxime was dit de eerste ervaring als monitor op de kampen van Junior Argonauts. Hij is alvast enthousiast en stelde zich opnieuw kandidaat om ook deze zomer tal van jongeren een fijne tijd te bezorgen.

Dit vertelt Maxime over zijn ervaring als STEM-expert bij Junior Argonauts: “Ik wist eerst niet zo heel goed wat ik ervan moest verwachten maar ik leerde al snel hoe alles in elkaar zat. De opleiding die we in mei kregen zorgde er voor dat alles duidelijk was waardoor we snel te werk konden gaan om een planning op te stellen voor het kamp.
Tijdens het kamp leer je dat de jongeren die deelnemen echt wel een sterke interesse hebben voor programmeren en gamen. Dit maakt het zeer leuk om het kamp te begeleiden. Ze doen altijd enthousiast mee en hebben het programmeren snel onder de knie. Persoonlijk vond ik het tof om de kampen te geven en de jongeren iets nieuws bij te leren alsook zelf iets bij te leren.”

Zin om ook STEM-expert/coach bij Junior Argonauts te worden?

Er zijn nog verschillende STEM-kampen op zoek naar een enthousiaste expert die zin heeft om de jongeren te begeleiden in het kennis maken met STEM of hun kennis hier rond uit te breiden. Ben je nog op zoek naar een leerrijke zomerbaan? Twijfel dan niet en contacteer ons! 

Jouw profiel:

  • Je bent 16+ met een groot hart voor tieners.
  • Door je opleiding, job of hobby kan je jouw ervaring met kinderen/jongeren aantonen.
  • Je hebt grote affiniteit met programmeren, programmeertaal en game engines en/of je hebt interesse in robotica en wil je kennis daarover delen.
  • Je hart gaat sneller slaan bij het zien van groei bij anderen

Wat wij bieden:

  • Via een (online) vormingsmoment stomen we je op tijd klaar om als monitor/coach aan de slag te gaan.
  • Je ontvangt een draaiboek waarop je je kan baseren om het kamp voor te bereiden en te begeleiden.
  • Je medemonitoren en kampcoördinator staan je elke dag bij met raad en daad.
  • Een vrijwilligersvergoeding per kampdag.
  • Overnachting indien noodzakelijk.
  • Je leert gelijkgestemden kennen, we engageren ons om 2x per jaar samen te komen waardoor we dit netwerk onderhouden

De opleiding

Tijdens de opleiding leer je verschillende dingen die je in staat zullen stellen om zowel de technologische kant van het kamp als de begeleiding van de jeugd onder de knie te krijgen. Zo leer je zowel hoe je een eigen robot en game maakt, als hoe je de ondernemingszin bij de jeugd kunt stimuleren en hun talent en passie kunt ontdekken en doen groeien. De opleiding is volledig gratis als je je erna inzet als expert/coach op onze STEM-kampen! 

Heb jij een hart voor jongeren, hou je ervan om anderen te zien/doen groeien en ben je enthousiast over deze opleiding? Aarzel dan zeker niet en contacteer ons!
Dit kan via mail: info@juniorargonauts.be of via Whatsapp/telefonisch: 0479358416

Welke kampen? 

Check onze kalender op https://www.juniorargonauts.be/events/ om een overzicht te krijgen van de reeds geplande kampen. De verkoop aan steden en gemeenten loopt nog volop dus er komen zeker nog heel wat kampen bij.

Contacteer ons

Mail: info@juniorargonauts.be 
Whatsapp/telefonisch: 0479358416