Word jij onze nieuwe STEM-expert?

Deze zomer gaan er tal van game- en robotkampen voor de eerste keer door over gans Vlaanderen! Dit betekent dat ons STEM-team toe is aan een stevige uitbreiding zodat we de jongeren van Junior Argonauts kunnen voorzien van een topzomer vol games, robots, creativiteit en plezier! Elk kamp staan twee STEM-experts paraat om de jongeren aan te leren hoe ze hun eigen game of robot kunnen ontwikkelen. De creativiteit en ideeën van de jongeren spelen de belangrijkste rol bij het maken van de game of robot, zodat zij onbegrensd hun verbeelding kunnen gebruiken en hun droom kunnen waarmaken. Ben jij ook gek op STEM en wil je graag een echte STEM-expert worden die zijn of haar passie kan overbrengen op de jongere generatie? Maak dan kennis met onze STEM-experts en -partners en ontdek hieronder hoe jij ons team kan vervolledigen!

Afbeelding met tekst, binnen, persoon, computer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ontmoet onze STEM-experts 

Elie en Quentin

Van begins af aan vormen Elie en Quentin het dreamteam in de begeleiding van de gamekampen. Niet alleen omdat ze een geweldige tweeling zijn en elkaar daarom perfect aanvullen, maar vooral omdat ze beiden een diepe passie delen voor gamen. Met een diploma in DAE (Digital Arts and Entertainment) op zak, bezitten zij de maximale expertise om de gamers van Junior Argonauts te helpen bij de creatie van hun droomgame. Terwijl Elie zich vooral bezighoudt met de creativiteit en de visuals van games, is Quentin meer gepassioneerd door het programmeerwerk en het creëren van een logische, spannende verhaallijn. Naast het zijn van een topteam in het ontwikkelen van games, zorgen ze altijd voor een flinke dosis aan plezier en enthousiasme!

Raymond

Raymond is een gedreven, veelzijdige jongeman die zonet 3 maanden stage liep bij Junior Argonauts. In het begin van zijn stageperiode werd zijn interesse voor het gamekamp geprikkeld aangezien hij zelf tijdens zijn middelbare schoolstudies heeft geleerd hoe je een game in elkaar steekt. Hij leerde werken met Scratch en dat is nu net het programma waar wij mee te werk gaan tijdens de gamekampen: een match made in heaven. Tijdens zijn eerste gamekamp heeft hij op een korte periode zelf als monitor enorm veel bijgeleerd van zowel de andere experts als de jongeren zelf.

Onze STEM-partners in de kijker 

Fyxxi

Samen met Fyxxi organiseren we een driedaagse STEM-training voor gepassioneerde mensen die graag de STEM-kampen willen begeleiden. Fyxxi focust zich al jaren op het experimenteren, bouwen en testen van verschillende nieuwe technologische tools. In het Fyxxilab laten deelnemers zich leiden door hun nieuwsgierigheid en kunnen ze grenzeloos te werk gaan met de nieuwste technologische snufjes. De afgelopen jaren hebben zij zich meer op jongeren gericht om hen kennis te laten maken met STEM-technologie en hen te helpen hun weg te vinden naar STEM-opleidingen en -jobs. 

De Cronos Groep 

Als onze hoofdpartner gelooft De Cronos Groep in het concept van Junior Argonauts. Zij besloten daarom vier jaar geleden om ons als start-up te steunen. De Cronos Groep vormt een breed en uitdagend netwerk met een oprechte focus op ondernemerschap. Ze geloven ook sterk in de kracht van de nieuwste technologieën om van de wereld een betere plek te maken en steunen daarom veel innovatieve start-ups.

Craftworkz  

Craftworkz geeft interessante lezingen op de STEM-kampen om de jongeren te leren over artificiële intelligentie en quantumcomputing. Craftworkz staat bekend om het implementeren van de nieuwste technische snufjes om een bedrijf een innovatieve boost te geven. Tijdens de lezingen worden de jongeren geïnspireerd en krijgen ze een beter beeld van hoe artificiële intelligentie in zijn werk gaat.

Hangar K

Hangar K gelooft, net zoals Junior Argonauts, in jong en startend ondernemerschap. Het was dan ook een no-brainer om met hen in zee te gaan en ervoor te zorgen dat de jonge ondernemers van Junior Argonauts meer zicht kunnen krijgen op het reilen en zeilen van de bedrijfswereld. Zo zal Hangar K tijdens het gamekamp van DAE x Junior Argonauts in Kortrijk instaan voor een boeiend bedrijfsbezoek om zo de jongeren een kijkje achter de schermen te bieden van de echte gamewereld. 

DAE

Heb jij al eens gehoord van de studierichting Digital Arts and Entertainment aan de HOWEST in Kortrijk? Zo niet, dan wordt het hoogtijd aangezien dit de beste Game Design & Development school ter wereld is! Wij zijn dan ook zeer verheugd om samen met DAE deze zomer een gamekamp te organiseren waar jongeren eersteklas begeleiding krijgen bij het maken van hun eigen game met behulp van de game engine Unreal Engine. Vijf dagen lang ontdekken de jongeren samen met de indie-gameontwikkelaars van DAE de wereld van de gameontwikkeling, maken ze kennis met allerlei software en tools die nodig zijn om een game ‘from scratch’ te bouwen en worden ze bekend gemaakt met de beroepsmogelijkheden binnen de gamesector.

Zin om STEM-expert te worden?

Er zijn nog verschillende STEM-kampen op zoek naar een enthousiaste expert die zin heeft om de jongeren te begeleiden in het waarmaken van hun droom. Na een driedaagse training in het Fyxxilab in Gent, ben jij in staat om jouw passie en kennis over te brengen op de toekomst van morgen. Ben je nog op zoek naar een leerrijke zomerbaan? Twijfel dan niet en contacteer ons! 

Zomerstage? 

Denk je dat je nog niet volwassen genoeg bent om de verantwoordelijkheid van een monitor op je te nemen, maar sta je wel te popelen om het Junior Argonauten STEM-kamp te leren kennen en later eventueel zelf monitor te worden? Dan is er een interessante mogelijkheid om een zomerstage bij ons te volgen! Je kunt gratis worden opgeleid tot monitor en vervolgens één of meerdere kampen naar keuze bijwonen om te leren wat het is om monitor te zijn. Op deze manier ben je goed voorbereid om volgende zomer zelf de verantwoordelijkheid op je te nemen!

De opleiding

Tijdens de opleiding leer je verschillende dingen die je in staat zullen stellen om zowel de technologische kant van het kamp als de begeleiding van de jeugd onder de knie te krijgen. Zo leer je zowel hoe je een eigen robot en game maakt, als hoe je de ondernemingszin bij de jeugd kunt stimuleren en hun talent en passie kunt ontdekken. De opleiding is volledig gratis als je je erna inzet als monitor op onze STEM-kampen! 

De opleiding gaat door in Gent bij Fyxxi op maandag 28/06 en dinsdag 29/06.

Heb jij een hart voor jongeren en ben je enthousiast over deze opleiding? Aarzel dan zeker niet en schrijf je in!
Dit kan via mail: info@juniorargonauts.be 
of via Whatsapp/telefonisch: 0479358416

Wanneer kan ik deelnemen? 

Robot

Aalter12/07-16/07
Wuustwezel06/07-08/07
Diksmuide23/08-25/08
Essen25/08-27/08
Wachtebeke23/08-27/08

Game

Oudsbergen05/07-08/07
Keerbergen12/07-16/07
Kortrijk12/07-16/07
Stabroek11/08-13/08
Aalter05/07-09/07
09/08-13/08
Kortemark16/08-20/08
Ham23/08-25/08
Zandhoven23/08-27/08