Hey lezers, graag stel ik mezelf voor.
Ik ben Lisa Hermans, net 21 geworden en student aan de Arteveldehogeschool in Gent, waar ik op kot zit. Ik zit in mijn laatste jaar event- en projectmanagement. De stage bij Junior Argonauts is mijn afstudeerstage, mijn enige echte ticket tot een diploma
– Hoe ben je bij Junior Argonauts terecht gekomen?
Ik heb me oorspronkelijk opgegeven om bij Ego&Utopia te gaan werken, een bedrijf dat evenementen organiseert in verschillende panden. Gezien de situatie (die we allemaal wel kennen) was deze stageplaats geen optie meer, omdat alle evenementen in het water vielen. Karolien wist me te vertellen dat ze ook oprichter is van een andere onderneming, namelijk Junior Argonauts vzw. Op een week tijd heb ik de switch gemaakt en ben ik op 15 februari bij deze nieuwe organisatie aan de slag gegaan.
– Hoe kijk je naar de onderneming?
In begin is alles nieuw natuurlijk. Ik probeerde me snel in te werken in de organisatie. Het verplichte telewerken tijdens de coronapandemie bracht hierbij wel een zekere moeilijkheidsgraad met zich mee. Het werd me wel al snel duidelijk dat Junior Argonauts een flexibele, dynamische organisatie is, waar ik geen schrik moest hebben om mezelf te zijn.
– Wat heb je bijgeleerd?
Waar ik vooral veel over heb bijgeleerd en waar ik heel dankbaar voor ben zijn de verschillende tools waar Junior Argonauts mee werkt. Social media planningstools zoals Planable, de CRM tool Teamleader, de emailmarketingtool Sender,… zijn allemaal tools die ik zeker goed zal kunnen gebruiken in de toekomst. Daarnaast heeft de manier van werken me ook veel bijgebracht. Het was een heel losse, flexibele samenwerking die er toch voor zorgde dat ik heel veel gedaan kreeg.
– Wat waren de leukste momenten van je stage?
Ik vond de leukste momenten om in team samen te komen. We hadden een wekelijkse online get together. Het waren telkens luchtige gesprekken die niet meteen over werk gingen. Het was leuk om de collega’s zo op een andere manier te leren kennen.
– Wat kon beter?
De losse samenwerking leidde er soms ook toe dat opdrachten wat vaag omschreven werden. Verder was het een heel drukke periode binnen de organisatie, waardoor sommige afgewerkte producten soms vergeten werden en het moeilijk was te beslissen wat eerst moest gebeuren.
– Wat wens je de organisatie toe?
Ik wens de organisatie een dynamische en vruchtbare groei toe. Als ik nu kijk naar Junior Argonauts, zie ik dat die groei volop bezig is en er veel potentie is naar de toekomst toe. Ik heb er dus alle vertrouwen in.
– Mocht je in de tijd teruggaan naar het begin van je stage wat zou je anders doen?
Het voornaamste wat ik zou doen, en ook gemerkt heb doorheen mijn stage, is structuur aanbrengen in het werken. Ik kreeg verschillende taken via verschillende kanalen, waardoor ik vaak vanalles door elkaar deed. Doorheen de stage ben ik beginnen werken met to-do lijsten in volgorde van prioriteit. Het was voor mij veel aangenamer om gestructureerd te werk te gaan. Ik kreeg gewoonweg ook meer werk gedaan.
– Wat wil je later worden?
Mijn ultieme droom is om weddingplanner te worden. Jammer genoeg ben ik niet de meest stressbestendige persoon, dus over die keuze zal ik nog eens dubbel moeten nadenken
– Heeft Junior Argonauts iets getriggerd mbt toekomstige studie-/beroeps-/levenskeuze?
Ik wist al lang dat ik na deze studie nog niet meteen wou gaan werken (ook om de verloren studententijd in te kunnen halen natuurlijk). De keuze over wat ik ging studeren, was tot voor kort een groot vraagteken. Ik hoorde vaker en vaker dat marketing en social-media beheer steeds relevanter wordt de dag van vandaag. Dit werd ook meer dan ooit duidelijk tijdens mijn stage bij Junior Argonauts. Het was dan ook enorm leerrijk om er een social media planning te leren maken. Dit allemaal heeft me overtuigd om een master in bedrijfscommunicatie te gaan volgen de komende 2 jaar.
– Hoe vind je dat Junior Argonauts in het algemeen omgaat met stagiairs?
Junior Argonauts laat de stagiaires vrij om zelf een beetje te sturen in wat ze zelf willen doen en bijleren. Dat vind ik wel een goede aanpak.
– En tenslotte, heb je tips voor toekomstige stagiairs?
Mijn tips voor toekomstige stagiairs: laat van je horen! Als iets niet duidelijk is, stel vragen. Neem initiatief. Heb gewoonweg geen schrik om jezelf te zijn binnen de organisatie. Het bedrijf zal eerder positief versteld staan van je actie, dan negatief (wat ik en andere misschien zouden verwachten in het begin). Je hebt beperkte kansen, dus grijp ze!